az ideális leltározó

dws_web_blog_05_publicHabár a technológiának kétségkívül nagy szerepe van egy leltár hatékony és jó minőségű lebonyolításában, a megfelelő humán erőforrás nélkül nem sokat ér.

Kellő mennyiségű gép és felhő alapú adatbázis, illetve szoftver nélkül is lehet leltározni, legfeljebb kevésbé költséghatékony. Azonban emberek nélkül, akik számba veszik a tételeket, vagy koordinálják a tevékenységet, a legtöbb esetben nem megvalósítható a leltár.

Milyen munkatársakra, csapatra van szükség? Nagyon sok elvárást és “feltétlenül szükséges” készséget, ismeretet fel lehet sorolni, a monotonitástűréstől a kitartáson át az érzelmi intelligenciáig. Vagy lehet egyszerűbben fogalmazni: elkötelezettekre.

A leltározás, mint minden más tevékenység is, akkor lehet sikeres humán oldalon, ha minden résztvevőnek ez az érdeke. Azaz az egyéni motivációját összhangba tudja hozni a közösség érdekével. Nem könnyű ezt a környezetet megteremteni. A konkrét, mérhető összetevőkön (pl. bér) kívül nagyon sok soft eleme is van, amelyek eredménye és egyben a legfontosabb mutató hosszú távon az attitűd.

Jó csapatban jó dolgozni.

Ha bárki abban a hitben ringatná magát, hogy egy jól megalapozott kiválasztási rendszerrel jó csapatot fog felépíteni, jó eséllyel csalódott lesz. Egy kiválasztási folyamatban a jelöltek az adott pozíciónak legmegfelelőbb viselkedési formákat veszik fel, azt sugallva, hogy őket az adott pozícióra teremtették. A probléma, hogy a felvett tulajdonság nem őrizhető meg folyamatosan, különösen nem stresszhelyzetben, amikor igazán sokat jelentene.

Ez esetben milyen lehetőségeink vannak? A készségek felmérése, a folyamatos képzés és szelekció. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem célszerű első benyomás alapján ítélni, és hogy nem létezik olyan, hogy leltáros alkat. Leltározni szinte mindenki képes, aki akar. Aki nem, arról pedig hamar kiderül. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy habár a számolás egynemű tevékenységnek tűnik, mégsem az. Teljesen más adottságokat kíván a szinte egyforma, mégis nagyon változatos csavarok vagy fűszerek számolása, illetve a nagy értékű, de kis darabszámú műszaki cikkeké vagy gépeké. És akkor nem említettük azokat a funkciókat, amelyek szerves részei a leltárnak, de a számoláshoz kevésbé kötődnek. A kulcs az egyénhez legjobban passzoló szerep megtalálása, és a folyamatos képzés, támogatás.

Összegezve: nem hátrány az átgondolt kiválasztás, de a lényeg csak azután jön.

s