Bértárolás

A DWS vállalja gazdálkodó szervezetek iratanyagainak bérirattárba történő kiszervezését. Segítünk a megfelelő szolgáltató kiválasztásában, az irattári folyamatok kidolgozásában, illetve előkészítjük az iratokat az irattári átadás-átvételhez. Külső irattári szolgáltató esetén az iratokat jellemzően szabvány méretű és minőségű dobozokban rendezetten kell átadni, illetve rendelkezni kell az irattári anyagról nyilvántartással, mely az iratok visszakereshetőségét biztosítja.. DWS elvégzi az iratok rendezését, dobozolását és iratjegyzék készítését.

Folyamatosan keletkező anyagok feldolgozása, begyűjtése, tárolása

Helyhiány esetén indokolt lehet az irattár-, az iratok archiválásának kiszervezése. Akkor is előny, ha figyelembe vesszük, hogy az irodai környezetben történő irattárolás sokkal drágább, mint egy szolgáltató által üzemeltetett irattár igénybevétele, ahol nem négyzetméter alapon, hanem a ténylegesen betárolt doboz mennyiség alapján kell havidíjat fizetni. A külső irattári szolgáltatás remek lehetőség az irodai hely felszabadítására. További előny, hogy nem szükséges drága irodai vagy irattári berendezések, állványok, polcok, dobozmozgatásra alkalmas eszközök (targonca, béka, molnárkocsi) beruházására költeni.

A tárolt iratok védelme fontos szerepet kap, az iratok nem sötét, dohos pincékben, hanem magas biztonsági szintnek megfelelő, az iratok állagvédelmét is biztosító, hatékony visszakeresést biztosító ingatlanban, tárolási rendszerben kerülnek elhelyezésre.  Egy hatékony szolgáltatás megoldást jelenthet, ahol az iratok tárolása problémát jelent vagy költséges. Az irattári szolgáltató elektronikusan, szkennelve vagy az iratok, dobozok fizikai szállításával is képes az adatok szolgáltatására, iratanyagból történő visszakeresések teljesítésére.

Adatszolgálatás

További fontos előny, hogy a szolgáltató vállalja, hogy az irattári anyagot karbantartja, azaz a tárolási díjban benne foglaltatik az éves selejtezés és amennyiben felmerül a levéltári átadást.

Iratanyagok karbantartása

Szállítási tevékenység felmerülhet üres csomagolóeszközök kiszállításakor, iratok feldolgozásra, digitalizálásra üzembe történő elszállítása esetén, valamint iratanyag irattába történő szállításakor, és a selejtezhető iratanyag megsemmisítésre történő elszállításakor.
Megbízott üres csomagolóeszközök szállítása esetén lapra szerelt dobozokat szállít ki Partnere telephelyére, egyeztetett címre, egyeztetett időpontban.
A szállítás zárt, szennyeződésektől mentes tehergépjárművel, útmegszakítás nélkül folyik.
DWS a dobozok, zsákok fel és lerakodásához megfelelő létszámban rakodói munkaerőt biztosít a szállítás napjára.

 • Előkészítés

  Partner

  Előkészítés

 • Átadás

  Átadás

 • Szállítás (havi begyűjtés)

  Szolgáltató

  Szállítás (havi begyűjtés)

 • Nyilvántartásba vétel

  Nyilvántartásba vétel

 • Betárolás

  Betárolás

 • Adatállomány készítése

  Adatállomány készítése

 • Adatállomány megküldés/átadás, Partner részére

  Adatállomány megküldés/átadás, Partner részére

 • Adatszolgáltatás

   

  Adatszolgáltatás