A leltár a mérleg alapja, a vállalkozás saját eszközeit és forrásait tartalmazza. A leltározás célja a mérleg valódiságának alátámasztásán és a bizonylati fegyelem biztosításán túl a tulajdon védelme és a vezetőség informálása. A leltározás – mint minden megismételhető folyamat – alapja egy belső szabályozás, amely a lebonyolítás részleteit foglalja össze.

Ez a leltározási szabályzat egy több évre szóló belső dokumentum. Hatálya kiterjed minden, a vállalkozás tulajdonában és használatában lévő forrásra és eszközre. Habár nem egy évre készül, célszerű éves rendszerességgel áttekinteni és indolkolt esetekben módosítani.

Erre – az elsőre rutin-, és a legtöbbek számára indolkolatlan plusz feladatnak tűnő – kihívásra biztosítunk költséghatékony megoldást akár induló, akár sok éve prosperáló vállalkozások számára. Tevékenységünk lefedi a felmérést, a számviteli megfelelés biztosítását, az adottságokhoz leginkább illeszkedő megoldás kidolgozását és implementálását, igény esetén szoftvert is belefoglalva.

Főbb referenciáink:

  • Arzenál Kereskedelmi Kft.
  • Metalloglobus Fémöntő Kft.
  • Lufthansa Systems Hungária Kft.