tárgyi eszköz leltár

A tárgyi eszközök gondos kezelése az egyik alapköve a felesleges beruházások elkerülésének és a beszerzésük megalapozott pénzügyi tervezhetőségének. Pontos nyilvántartásuk a vállalkozás értékteremtő képességét is nagy mértékben befolyásolja. Ha a nyilvántartás felületes, az mind számviteli, mind üzletfolytonossági szempontból kockázatot jelent.

Előfordulhat, hogy a beszerzés egy konkrét projekthez kapcsolódóan, “soron kívül” történik, és az eszköz idő hiányában azonnal használatba kerül, majd a projekt befejeztével, a nyilvántartásba kerülés nélkül értéktelenedik el úgy, hogy nem termel további hasznot. Szolgáltatásunk segítségével felszínre kerülnek ezek a megbúvó eszközök is, sok esetben szükségtelen további beruházásoktól kímélve meg a vállalkozást.

A tárgyi eszköz leltározás alapeleme egy egységes azonosítási szisztéma megléte, például vonalkódos rendszer formájában. Ez amellett, hogy gyorsabbá teszi a leltárfelvételt, a hibák előfordulását is csökkenti.

A tárgyi eszközök leltározása az ügyféllel szoros együttműködésben történik. Első lépés a helyzetfelmérés, az optimális leltározási metodika és a projektterv kialaktása. A megbízó elfogadása esetén a leltározandó eszközök adatállománya importálásra kerül rendszerünkbe, majd elkezdődik a mennyiségi számbavétel. A helyszíni leltárjegynyomtatás és aláíratás biztosítja a hitelességet mindkét fél részéről. A folyamat során párosításra kerülnek a hiányok és többletek, majd elkészül a kiértékelés. Az adatállományt a kívánt szerkezetben és tartalommal adjuk át ügyfelünknek.

Főbb referenciáink:

  • FKF Zrt.
  • Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.
  • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem